(mnie też łeb pęka i cała reszta bo również mam swoje lata nie
nie wypominam dobrze nie rycz dostaniesz tą bajką) człowiek
człowiekowi powieką a zakurzona łza ląduje w popielniku w koło
wojtuś iskiereczką koły-ss-anki babcinej a obok i ikar nadużywany nawiązuje
do antyku bez zająknięcia nie wiadomo po co
bo nawet nie luźnym związkiem
o statusie skomplikowanym mówią ducha nie gaście
bo to tylko papieros ciągły nasennie i następnie
w na-i-pod-między-zębiu
dlatego nie miej mi za łzę
że sens jak kurz
za chwilą śpi
zagubiony gdzieś wśród liter
przez których gąszcz się właśnie przedzierasz
naocznie między uszami mam nadzieję
dochrapania do cna a jeśli nie to w zapasie
jest jeszcze królewna która była
tylko jedna i tylko w tamtej koły-ss-ance
pokochała grajka zupełnie
bez sensu bo król na samą myśl
o kosztach wesela
doprowadził bajkę do abdykacji
i tyle
(zaciskam
mocniej resztki filtra w popielniczce
i to samo radzę
twoim powiekom) tak
ja ciebie też (i---iiiiiiiii---
--sssssssss-
-kierka zgas----)
(-----)
---------------------
-------------------
któryś-tamś
grudzień-trudzień-złudzień
2012 (wy)(K***)roku