Literatura

Muzyka zna nas najlepiej (wiersz)

DAMPIZES



Muzyka: zachowanie, charakter, upodobania;
jest jak człowiek, który ją kocha
- identyczna;
zna go: jego duszę, serce, myśli, uczucia;
wie, jak nam pomóc:
jest cudownym lekarstwem na zło
- leczy rany życia i miłości;
potrafi wiele:
to wehikuł
- zabiera nas w najpiękniejsze lata życia;
pozwala zapomnieć o troskach i przykrościach,
otwiera drogę do świata marzeń;
jest jak książka z obrazkami - kolorowa;
bajka, raj, obraz ze snu
- cała muzyka;
to ona szary świat przyozdabia niebiańską tęczą,
to ona zna nas najlepiej.

24 sierpnia 1998 roku.



fatalny+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 marca 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca