ile czekać trzeba
pytania bez odpowiedzi
ambona trzeszczy od boleści
płyną słowa kaznodziei
modlitwy kieruję ku niebu
anioł spokojny z mieczem w dłoni
ostrzy starannie ostrze
krew popłynie
rozlane na stole młode wino
czekam na Ciebie
dałeś słowo ubrane w ciało
żadnego znaku ni podpowiedzi
jestem przygotowany jak do sprawdzianu