SOWA

Grzesiek


W nocy znad ciemnej
rzeki rozlega się donośny głos sowy
jak tęskne wołanie.


Pisk myszy
i silne szpony,
ostry dziób.


Za kurtyną mroku niewidoczny
dramat się rozgrywa


przez Matkę Naturę
wymyślony.
 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 3 głosy
Grzesiek
Grzesiek
Wiersz · 13 grudnia 2016
anonim
  • Grzesiek
    dziękuję za porady

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mi Lo
    tu jest ciekawiej, a co powiesz na taki układ?


    nocą rozlega się donośny głos sowy
    tęskne wołanie znad ciemnej rzeki

    pisk myszy w potężnych szponach
    ostry dziób.

    za kurtyną mroku rozgrywa się
    wymyślony przez matkę naturę
    dramat


    technicznie rzecz biorąc niewiele się zmieniło, a jest różnica.

    · Zgłoś · 7 lat temu