siema

Yaro

o życie
miłość jest 
jak treść wiersza

zanurzam wzrok w szklance herbaty
wyciągam prawdę na talerzyk

 

witam śmierć
mówię do niej siema

zabieram ją nad rzekę 


skaczę z mostu bez nadziei 
marzenia znikają pod powierzchnią 

podpowiedz coś na do widzenia
uścisk dłoni na powitanie nieznanego

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 15 grudnia 2016
anonim