ścierasz kurz z powiek
wiatr na rzęsach
patrzysz w
oczy zielone
mówią niewiele
głodne łagodnych spojrzeń
uśmiecham się
ściskasz dłoń
prowadzisz labiryntem
radość na policzkach
łez nie liczę
serce delikatne
puka do bram
w ogrodzie miłość zakwita
patrzysz
oczy zielone
mówią dzień dobry