Literatura

Wrzaskliwe szepty (wiersz)

bogna

Myślisz może, że tylko dlatego że jestem wymowny,
inteligentny, uroczy i z wielkim humorem,
nie jestem samotny?
Myślisz, że tylko dlatego że jestem fantastycznym kapitanem
i mogę zapisać to wszystko,nie dosięga mnie samotność?
Posłuchaj, po powrocie do domu,do rodziny, 
do tej dokładności , kotłują się myśli w głowie
monotonnią bezpłciowego samotnego snu,
.
 tu teraz z nimi wszystkimi jedząc pizzę
na kalafiorowym spodzie,ze swieżutką ruccolą,
po ciężkim dniu pracy, siedzę ze zdrową pizzą w gębie
i obserwuję z konieczności co się dzieje przy naszym
wspólnym stole , bo przecież jestem poprawny .
Samotność nauczyła mnie tego wszystkiego.


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 20 grudnia 2016, 10:07
może nie wyśmienity, ale z pewnością zainteresował.
na pewno wymaga jeszcze edycji. interpukcja też kuleje.
przysłano: 17 grudnia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca