życzenie wigilijne

Jacek JacoM Michalski

pustego miejsca przy stole

by dzielić się chlebem

z tymi którzy zza szyby

w telewizyjnych newsach

proszą o cień współczucia

choćby w cenie sms-u

i tego żeby w ten dzień

nie sądzić ludzi

ze względu na imię boga

którym o chleb proszą

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 25 grudnia 2016
anonim