niby nic

Grzesiek z nick-ąd

 

tak od święta myślę sobie

jeśli ze mną wam tak dobrze

to dla siebie też coś zrobię

żeby się o  duszę otrzeć

 

piórem bębnię w pusty notes

żeby siebie sobie zgłośnić

nie odłożyć nic na potem

no i żeby trwać radośniej

 

myślę sobie jak to człowiek

żeby z deszczem dziś nie zgrudnieć

to dla siebie też coś zrobię

ważne żeby przed południem

 

piórem bębnię w pusty zeszyt

od niechcenia coraz głośniej

bardzo chciałem lecz niestety

trzeba czekać aż do wiosny

 

a więc w ranek tak pochmurny

nic dla siebie tylko pióra głos

no i tekst ten trochę durny

trochę to przecież zawsze coś

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=fpL218v-At8

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 26 grudnia 2016
anonim