Na kraj świata czyli do ciebie

Ir

 

zwyczajny list

w białej kopercie ze znaczkiem

pachnie zimą i optymizmem

 

piszesz

zdobyłem swoje Kilimandżaro

stawiam co dzień trzy kroki więcej

w kierunku stołu i chleba

do wakacji uczynię trzy miliony

 

dochodząc do siebie

            przyjdę do ciebie                                             

 

Ir
Ir
Wiersz · 26 grudnia 2016