ciało zna siłę ciężkości

bogna

jak siostra słońca
siedmiu tysięcy stopni
wygina lekko moje ramię
dzieląc się tlenem w oceanie 


śledzi oddech czasu

momenty

 

obserwuje myśli
które przeszły obok milosci

bogna
bogna
Wiersz · 8 stycznia 2017
anonim