dwadzieścia lat po annie

Kuba Nowakowski

w przeddzień końca wszystkiego dalej trwało losowanie tabletek na wątrobę

suplementacja tego i owego zdawała się tryumfować na równi z post prawdą

próbowaliśmy nie wspominać licealnych miłości i jeszcze wcześniejszych marzeń

próbowaliśmy zgodzić się na nie boży świat

 

a śnieg po bożemu śnieżył i bosko wyglądały córki ludzkie

niemożliwie cudowne wobec banalnych wyroków ewolucji

 

na dzień przed końcem

chcieliśmy się raz a dobrze zakochać

pokochać tak żeby koniec ogłosił się początkiem

wszystko w pędzie żeby wyprzedzić wojnę

przebaczenia z kar nawałem

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 11 głosów
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 9 stycznia 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    i'm not a robot
    bo ja teraz myślę, dlaczego niezalogowani nie mogą oceniać, byłoby miło, gdyby mogli a nie mogą;

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mi Lo
    tak mi się skojarzyło ;-)
    http://bit.do/orlater

    · Zgłoś · 7 lat temu