...a za tą bramą trawa soczysta

Ir

rzęsy przyprószył pył z kominów
świętych łez zabrakło
 w pasiaku objawiła się Matka Żyda

 

bramą kroczyli kolejni
 nikt nie zapytał
zdrowaś

 

milczeli    

Ir
Ir
Wiersz · 13 stycznia 2017