Im dalej

Tomasz Kucina

 

zabawne.

dalekowzroczność jest oznaką bliskości

uznanie przez teleskop

wiara w niebieskie i czerwone

efekt Dopplera

świat ciągle się rozszerza

pod glansem innych słońc

szukamy ciepła

na placach wielkich miast

mrużymy oczy

szukając swojego idola choć obok

błyszczą skarby naszego życia

powieka pełga

opis marzeń zahacza o serce

owacyjne dudnienie następnego zauroczenia

w tubalnych pociągach

w przedostatnich przedziałach

kładziemy akcent

na wzmocnionym wydechu

rozkochanej sylaby

przez palec na mapie dotykamy swojego

nieba a potem podniebienia

delektując się smakiem daktyla

z Miami

skracamy dystans

do marzeń

--

 

Tomasz Kucina
Tomasz Kucina
Wiersz · 22 stycznia 2017