KARUZELA

Hendryk Ament

Czarny kot stanął w oknie i zasłonił słońce
Wyszły w końcu wszystkie
ciasteczka
z pudełeczka
popłynęła kraina
upadły mgły
 
Karnawał ukrócony
Poleciały słowa
wszystkich świętych
w pień
 
A jednak się kręci
pod wieżą karuzela
w mieście
wartym mszy
Oceń ten tekst
Hendryk Ament
Hendryk Ament
Wiersz · 25 stycznia 2017
anonim