Kaśka za rzeką (19)

anastazja

jest ptakiem który nie musi
rozpościerać skrzydeł by poczuć niebo
stworzona mieć gniazdo właśnie tutaj
wśród gór i rzek kładzie swoją świadomość

 

na obrusie z trawy chleb szczęśliwego bytu
w przestrzeni wschodzącego słońca
mieści się czas śpiewu ptaków i cykad świerszczy
biegnie przed siebie wierząc że żyje

 

inną formą życia

anastazja
anastazja
Wiersz · 16 lutego 2017
anonim