Wiersz niedokończony

Lucky Person

Składam się z miliona niedokończeń

niedokończona wiedza,

niedokończone sprawy,

niedokończone zdrowie,

niedokończona mądrość życia.

Próbowałem to porządkować

małymi czynnościami

przechodzić do większych rzeczy

wszystko kończyło się niedokończeniem.

Całość nie od ogarnięcia.

Pozostaję z niedokończoną

chęcią dokończenia.

Nie do końca pogodzony ze sobą.

Aż dziwne, że sprawy

ciągle postępują,

jakby żyły same

niezależnie od nas

chociaż nasze.

Tworzą się nowe,

zaczęte niedokończenia.

Życie ma swój koniec

w środku niedokończenia. 

 

Oceń ten tekst
Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 20 lutego 2017
anonim
  • gaj
    Z interpunkcją bym powalczył. :)

    · Zgłoś · 7 lat temu