Lucy wspomina.

Xero

stary jedwabny szlak króluje 
nad zaniedbanym wzgórzem
spadł śnieg
 
dłonie pragną
je okryć

 

pytasz czy poczekam
choć nie mogę odpowiedzieć
zapraszasz mnie do środka

 

bezsensowna próba gdy
zimny kamień skrywa 
pamięć palców

Xero
Xero
Wiersz · 20 lutego 2017
anonim