Literatura

I'll Keep Coming (wiersz)

Xero

 

 
na obrzeżach miasta żyją ludy pierwotne  
przyzwyczajone do powolnego rozkładu 
w cuchnących moczem fotelach i zaułkach
wystawiają społeczeństwu rachunek
 
w centrum
 
za dnia nie ma miejsca na sentyment 
każde ciało spala się mozołem 
jak mieszanka w ogromnym silniku
 
istnieją jednak miejsca gdzie nocą 
szorstkie palce odcisną swoje piętno
zapewniając materiał na kolejne lata
 
Perpetuum mobile

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 22 lutego 2017, 21:51
...finał od śmigła
przysłano: 22 lutego 2017 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca