Cruise

Tomasz Kucina

 

oszukano nas

Titanic dopłynął

sto dwa lata w porcie

nowe ufo z Roswell

 

znów powącham twe włosy

pachną oceanem

to taki wishful thinking

czy to grzech? ciągle śnić i marzyć?

 

zawrotna prędkość

głowa na wiatr

ty liczysz gwiazdy

supłamy dłonie

dwadzieścia dwa węzełki

zaprowadzą nas do celu

wracamy z New York

 

jeszcze nie

jeszcze patrzysz z Meyer Werft

zmrużyłaś oczy

jak smog reminiscencji z obozu

w Papenburgu

 

będziemy szli przez morza

zaginiemy na chwilę w trójkącie bermudzkim

na wysięgniku

z kapsuły North Star

spojrzymy w ciało astralne

w profil tamtego statku

idąc po wodzie

cud

 

przez plazmową ścianę

zerkniemy w przestwór

Quantum of the Seas wychodzi

w morze

 

 

Tomasz Kucina
Tomasz Kucina
Wiersz · 13 marca 2017