kotka

Yaro

z deszczem
czekam na ciebie
chmury też wypatrują
gdy nadejdziesz

 

słońce po drugiej stronie 
czeka na spotkanie 

lepiej wypić 
wszystką wartką wodę ze strumienia
niż czekać

 

nadchodzisz nocą  dzika kotka 
po dachach

po płotach
sztachetami kneblujesz usta

 

jednak można czekać całą noc 
nadeszłaś cicho powoli 
głowę schowałaś

pod ciepłem kołdry

 

Oceń ten tekst
Yaro
Yaro
Wiersz · 15 marca 2017
anonim