motyle

Lucky Person

kupiła mi w Zakopanem kapcie

takie obszyte barankiem

brązowe z przewiewnymi dziurami

 

bo marznę nie noszę kapci

a zimno od podłogi czasem

 

siedzę więc z kapciami

przed wieczornym meczem

I nie wiem

ile jest serca w kapciach

a ile nic nie wiem

ile kochania w powrocie

a ile oddalenia

i czy to dobrze że te kapcie

mają swoje znaczenia...

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 27 marca 2017
anonim