poeci

Szluger

proszę państwa
oto wielcy poeci

nieważne że nikt nie chce czytać
wierszy tychże wieszczów
ich tomiki leżą na przenośnym straganie
tak tanie
że prawie za darmo
można zanurzyć się w wizjach pań z trwałą onulacją
i panów o piwnych brzuszkach

oto wielcy poeci
przywiędłe gerbery
pasują do tandetnego wazonu
w późnogierkowskim mieszkaniu

sztywni jak godździki
bełkotliwie odczytują swoje halucynacje

ich koszule pachną stęchlizną
i niespełnieniem
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 11 głosów
Szluger
Szluger
Wiersz · 24 listopada 2001
anonim