terapeutyczny III

Grzesiek z nick-ąd

pusto krzątają się po świecie
myśli idee przekonania
i wszystko po to no bo przecież
albo dlaczego może zamiast

jak z durnej wiary sen wyczyścić
by słowa odzyskały postać
odbierz mi panie słuch artysty
i daj mi uszy osła

wojny się toczą zbyt daleko
żeby uciekać sprzed kobierca
krew raźno płynie wierną rzeką
zamiast pulsować w czystych sercach

jak wyrwać z głowy epolety
i duszy przy tym nie zaśmiecić
odbierz mi panie wzrok poety
i daj mi oczy dzieci

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 9 kwietnia 2017
anonim