samotność

Lucky Person

Część świata zgodna z porządkiem rzeczy

zaledwie ułamek bez końca całości

przestała rozumieć ruch zdarzeń

i uleciała w przeciwną stronę.

 

Staje się oddaleniem

od większej części

nabiera inności kształtu

puchnie ciężkością czasu.

 

Chciałbym wtedy móc wrócić

do początku normalnego dnia

równego rytmu zadań

niezastanawiania się czemu i po co

dzieją się przeróżne sprawy

w sposoby nieprzywidywalnie ułożone

w czyjś (nie wiem czyj) plan.

 

Jestem jak skazany na pobyt

w pustej przestrzeni -Ptak nikt.

moje zniknięcie jest prawem

ale też porządkiem.

 

Kilka kropel łez

spada na ziemię 

z oczu ptaka i skrzydeł

jest pusto na niebie.

 

 

 

 

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 17 kwietnia 2017
anonim