Literatura

Autoterapia III (wiersz)

Patryk "Fantom" Królczyk

Widząc w kartce tylko narzędzie
Do pochłaniania słów 
 - Tych Wielkich, lecz częściej tych małych
Nie mogąc jednak z nich uczynić
Posągu, statuy lub choćby tylko totemiku
Dla swego skundlonego losu
Drze kartkę na strzępy
I z cierpliwością godną mnicha
Zbiera okruchy swego istnienia
By następnie je zszyć i złożyć
W nowy wyraz

 

https://znajnizszejwiezy.wordpress.com/2017/02/28/autoterapia-iii/


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 22 kwietnia 2017, 17:56
...kocopolizm
przysłano: 21 kwietnia 2017 (historia)

Inne teksty autora

Serca w kieszeniach
Patryk "Fantom" Królczyk
Niebieskooki
Patryk "Fantom" Królczyk
na pograniczu snu i jawy
Patryk "Fantom" Królczyk
Zwierzę
Patryk "Fantom" Królczyk
Ręce mam czyste
Patryk "Fantom" Królczyk
Piosenka z najniższej wieży
Patryk "Fantom" Królczyk
Mantikora
Patryk "Fantom" Królczyk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca