bardziej podobna do jabłka
z jedną połówką bardziej dojrzałą ode mnie
trwasz we mnie pestką doznań
rozsmakowany w twoich słowach
zjadam cię zaczynając od zielonej strony
poczekam aż dojrzeje we mnie twoja dusza
i staniesz się czerwona z obu stron
dotknę twojej świadomości
swoją obecnością
zamknę okna
a pestka wypuści młode pędy
byś jesienią obrodziła owocem
w ogrodzie mojego serca