trwasz we mnie pestką doznań

Przemek Trenk

bardziej podobna do jabłka

z jedną połówką bardziej dojrzałą ode mnie

trwasz we mnie pestką doznań

 

rozsmakowany w twoich słowach

zjadam cię zaczynając od zielonej strony

poczekam aż dojrzeje we mnie twoja dusza

 

i staniesz się czerwona z obu stron

dotknę twojej świadomości

swoją obecnością

zamknę okna

 

a pestka wypuści młode pędy

byś jesienią obrodziła owocem

w ogrodzie mojego serca

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Przemek Trenk
Przemek Trenk
Wiersz · 24 kwietnia 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    nierobot
    zachwycił ...

    · Zgłoś · 7 lat temu