Oni tańczyli:
Ramię przy ramieniu, noga przy nodze
Oni tańczyli:
Dłoń w dłoń, głowa w głowę
Tańczyli –
Puste, wyschłe oczy osadzone w martwych twarzach
Manekiny bez najmniejszego grymasu wąskich ust
Wykonujące program zwany Tańcem
Muzyka? – I to jaka muzyka!
Sekwencja zer i jedynek
Całkowite zmechanizowanie
I te muchy oblepiające podłogę
Poruszające się w rytm kroków
Przepraszam, pomyliłem sale…