jak w "Ikarze" Breughla

Przemek Trenk

to co spokojne trwać musi

by nieszczęścia karty odwrócić

 

gdzieś za ścianą

staruszek usłyszał plusk wody

i ostatnie tchnienie Marii

 

mieszkali przez ścianę

 

a słońce nadal świeci

jak świecić mu nakazano

piguła roznosi tabletki

 

staruszek dostrzegł chłopca z nieba

leciał w jego stronę

jak w Ikarze Breughla

Oceń ten tekst
Przemek Trenk
Przemek Trenk
Wiersz · 26 kwietnia 2017
anonim