kochanie dziecka

Lucky Person

przyniesione miłością szczęście

położone pod stopy

jak wierne zwierzę

bez pytań o sens, cel, wybory

bez zastanawiania i oceny

Nie doceniam cię

Moje małe kochanie

jest za małe by przeskoczyć

codzienność

Z każdym dniem znikasz…

 

jesień

Może jest wczesna jeszcze

lecz przyszła jak zwykle za szybko.

 

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 2 maja 2017
anonim
  • Mithril
    ...w kwestii pewnego pokoleniowego zawirusowania tekst jakby spełnia warunki obecnego (jeszcze) urabiania i uprzedmiotowiania własnych "pociech" na udane bądź nie "podobieństwo"... owo "kochanie", często odnosi się do nakazu "miłowania", którego odpokoleniowo i odbiblijnie sami rodzice używają, jak noża lub widelca, a refleksja(?)

    może nadejść i nadchodzi w momencie, gdy właściwe emocje wyprzedza "jesień".
    - interpunkcja w postaci dwóch przecinków, wielokropka i kropki zbyteczna.
    - wersyfikacja również mogłaby się przemalować w płynność czytania

    · Zgłoś · 7 lat