powrót na podwórko

Jacek JacoM Michalski

długi tunel szkicowany węglem

otwiera drogę jak wiertło

przez papier do czaszki

albo zupełnie gdzie indziej

okładki płyt znaczą dystans

choć to tylko obrót karuzeli

 

szkła na skórze starego menela

tańczą miedzy światem a światem

ustami divy kpią nad kaszanką  

ze straconych szans na szanse

jak przyszyte do powiek guziki

 

cuda się nie powtórzą

ktoś je wymyśli po czasie

opakowane w świątynie

wyznaczą  granice dogmatów

a tanie wino na druga stronę

i tak przeniesie bezboleśnie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 3 maja 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    Wierci ten ten tekst nieznośnie, jak wiertło u dentysty

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mithril
    "szkła na skórze starego menela
    tańczą miedzy światem a światem
    ustami divy kpią nad kaszanką
    ze straconych szans..."

    ...meritum, jak wycinek z życia, gdzie menel jest tylko parafrazą
    :-)

    · Zgłoś · 7 lat temu