Literatura

Mantikora (wiersz)

Patryk "Fantom" Królczyk

Sny odchodzą

Biegają po oślich łączkach porosłych czterolistną koniczyną

A leprekony kradną ich kolory do swych garnków

 

Sny tam są

Całe pełne kolorowe choć psy je widzą jako czarno-czerwone

A koty i inne magiczne stwory widzą je jako tłuste i powolne nieloty

 

Ten sen nie jest bezpieczny

Kot Czarodzieja już go upatrzył mantikora wśród kotów

Przyczaja się do skoku i wbija w niego swoje diamentowe kły

 

Jesteś bezsenny

Pożarte twoje sny wypełniają bezdenne żołądki bezdomnych kotów

Marcowe idy Cezara w kocich pazurach świecą martwe blade ślepia

 

https://znajnizszejwiezy.wordpress.com/2015/06/10/mantikora/


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 7 maja 2017, 21:05
...szkodasłówtu
Mi Lo
Mi Lo 8 maja 2017, 12:02
poŁetycki do znudzenia
przysłano: 7 maja 2017 (historia)

Inne teksty autora

Serca w kieszeniach
Patryk "Fantom" Królczyk
Niebieskooki
Patryk "Fantom" Królczyk
na pograniczu snu i jawy
Patryk "Fantom" Królczyk
Zwierzę
Patryk "Fantom" Królczyk
Ręce mam czyste
Patryk "Fantom" Królczyk
Piosenka z najniższej wieży
Patryk "Fantom" Królczyk
Diogenes
Patryk "Fantom" Królczyk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca