jak sznur
ciągną karawany ze wschodu na zachód
szukając szczęścia
urojonego spokoju
świat zachodu wydaje się lepszy
lecz nie o tym piszę
celem religia
chrześcijanie jak Indianie
bezbronni miłosierni i prawdziwi
łatwej nas omamić omotać
zgniłe wzorce za Odry na progu z Atlantykiem
wolność sexualna i dewiacja
okamerowani ciągła inwigilacja
zepsucie tolerancja ale solidarni
rodzące przekręty
zdeptać chcą ostatni las
życie przeliczone na ojro
oj tam oj tam dojne s u k i
czytanie z ust wsłuchiwanie się w myśli czatu
wyświetlana słowna zdrada
zdjęcia różne poglądy chore idee
jak statki zanurzane w falach nienawiści ze wschodu
toną szczęścia
tonę ja
rozkaz religijny kalifat gwiazda w półksiężycu
nie szukają szczęścia urojonego spokoju
zalewają masowo
zawładnąć europejską naiwnością
tolerancją plastikową miłością