tycie w granicie

Robert noszczyk

wielki guru wśród maluczkich

burzy obraz przepięknych egzystencji

fantastycznych dróg doczesnych

którym cześć regularnie oddają

zwykli i prości 

 

o trzy głowy wyższy niby

zamazuje nieskalaną wizję tylu bytów

co niektórzy diamentem dla świata byli

 

jak szlachetny i wzorcowy 

tak apodyktyczny jak to życie za nim

życie...

w którym brak było prawdziwej wiosny

prawdziwego ja - ty

brak pokory

 

cyferki mosiężne teraz tylko

obnażają początek i koniec

 

 

 

Robert noszczyk
Robert noszczyk
Wiersz · 9 maja 2017
anonim