Pustka

abc

w ustach

metaliczny smak

tylko tyle lub aż

 

jakbym umierał

po tych lekach

przeciwbólowych

podawanych chorym

na nowotwory

 

po nich są mdłości

i zawroty głowy

 

przechodzień

niczym góra urodził

mysz

górnolotnie rzekł

do mnie

 

panie czy czasem

owe nieszczęście

wypisane na twarzy

nie przejdzie

 

?

 

jak choroby

zakaźne

poprzez czytanie

 

abc
abc
Wiersz · 9 maja 2017
anonim