Poeto
Napisz dla mnie wiersz
Uratuj mnie
ratuję lecz podpłynąć nie potrafię
łajba tonie a mi dobrze na balkonie
niegdyś razem pod jodłą
zgubiona muszla w porcie
warta wiele nie przeżyję
kochałem twoje słowa
wierzyłaś marzyłem
lecz byłaś wiele znaczy
wybacz szukam znaleźć nie umiem
I szminką barwię usta,
Jeśli oczom przydaję blasku
I chodzę od lustra do lustra
Sprawdzając, czy tak dobrze,
To nie jest próżność z mej strony.
Szukam twarzy jaką miałam wówczas,
Nim świat został stworzony (...)
W.B. Yeats
Patrzysz oczami, ale piszesz wg myśli swojego serca i ono jest kryterium prawdy. ..
Kłaniam się Poeto za ten piękny gest:-)