*pozwól mi dorosnąć*

elawalczak

Czytałeś kiedyś poezję zapisaną w formacie e-book?

 

 

*pozwól mi dorosnąć

i odejść

kiedy otworzą się drzwi

wyzwolę się

nie przywołuj mnie wyznaniami

powroty do miejsc niekochanych

są bolesne i niechciane

 

będę tłumaczyć dziecku

w sobie

kim byłeś

że miałeś ręce i głowę

i coś na kształt serca

 

nie zmuszaj mnie do wiary

której nikt nie złożył w całość

musisz pozwolić mi odejść

nie wiem jak wygląda życie

złożone z origami

 

Ela Walczak tomik "Słowa jak origami"

 

elawalczak
elawalczak
Wiersz · 16 maja 2017
anonim