***
nie zatrzymasz myślenia
jeśli go nie rozumiesz
na tym polega komfort
na staniu w ciszy
jest doradcą strachu
ucieczką od życia
im głośniej krzyczysz
że nie rozumiesz
tym mniej ludzi wokół
nie odkrywaj przede mną cierpienia
stoję w ciszy po coś
opatuliłeś się bólem
żeby nie wyjść z cienia
po to stoję
nie chce rozumieć
jest mi dobrze w mojej strefie
pieprzonego komfortu
Ela Walczak tomik "Jestem niegrzeczna"