drzewa

Yaro

ukołysze wiatr stare drzewa
świadkowie

żywe wspomnienia 
co wiedzą drzewa co czują 

gdy jesteśmy
gdy nas nie ma

gdy nie będzie
czas dla nich nie ma znaczenia 

 

 

chaos 
nadchodzą i odchodzą
- ludzie 
jak chemia
łączą nas drzewa 
- jedynie
miłości nie ma 


kilka pszczół na drzewach 
na kwiatach nie wiele ich

 

kołysz wietrze padaj deszczu
nie zachwiane mocne w korzeniach
człowiek brać powinien  przykład
ciągnąc bagaż życia i nic więcej
stoją w spokoju

ziemia okrywa płaszczem korzenie

 

chaos 
nadchodzą i odchodzą
- ludzie 
jak chemia
łączą nas drzewa 
- jedynie
miłości nie ma 


kilka pszczół na drzewach 
na kwiatach nie wiele ich

 

w cieniu znajdziesz ukojenie 
z suchych nie potrzebnych konarów 
rozpalasz marzenia płonie płonie ogień
widzisz  wszystko się zmienia
czasem brakuje  cienia

by skryć smutne oczy

 

 

chaos 
nadchodzą i odchodzą
- ludzie 
jak chemia
łączą nas drzewa 
- jedynie
miłości nie ma 


kilka pszczół na drzewach 
na kwiatach nie wiele ich

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 23 maja 2017
anonim
  • Yaro
    Jacek ta wersja jest bardzo dobra .dzięki:)

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Jacek JacoM Michalski
    chaos
    nadchodzą i odchodzą
    - ludzie
    jak chemia
    łączą nas drzewa
    - jedynie
    miłości nie ma

    tak mi się czyta :-)

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Yaro
    dzięki Margo. pozdrawiam:)

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    płynie jak tekst piosenki ....

    · Zgłoś · 7 lat temu