Literatura

ale to nie to (wiersz)

Yaro

tysiącem 

barwą namiętnych nocy 
szminki na ustach róż  

na lustrach 
  
ścieram z numerem telefonu 
na półkach listy nieotwarte  
tłumaczone brakiem czasu 
  
namówiony na randkę 
nie odpowiadam milczę 
  
drzwi baru o siódmej wieczorem 
zatrzaśnięte 
dla miłości świeżej

jak zapach siana  
  
mówią stop  
w bezsensie eteru  
nie meldują kochanków 


na łąkach smutno  
zioła są

ale to nie to


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 23 maja 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca