Literatura

nachodzą (wiersz)

Yaro

niosą dni obce nocy byty
bać się nie potrafię
wyczuwam lęki i muzykę nocy

 

wychodzę z domu

miękkim krokiem idę w twoje strony
poczuć bliskości serca kocham 

 

zarażam wszystkich dobrocią
zarażam wszystkich wokół 
znienawidzonym wzrokom 
tępym spojrzeniom

wybaczonym na świat 

 

ludzi nie krzywdzić 
nie krzywdzić
człek dźwiga ciężki los
choroby wojny głód 
rozstania ból

 

niosą dni obce nocy byty
bać się nie potrafię
wyczuwać lęki i muzykę nocy

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 maja 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca