"Szczęście w pędzie"
Szczęście obok jest, tylko chwyć je za ręce.
Jest jak słoik z rękoma dwoma.
Stoi samotnie na koszu na śmieci.
Weź je w ramiona.
Chodzi po odpływach na wodę przy ulicy
Szczęście przechodzi obok Ciebie
Co dnia w przejściu podziemnym
Szczęście obok jest,
tylko chwyć je za ręce,
jest jak słoik z rękoma.
Podnieś je, otwórz wieczko
i chłoń bez końca.
Ono czeka, potyka się, aż je podniesiesz.
Ono z tabliczką nie chodzi.
Ono chętnych na gwałt nie szuka.
Tylko czai się na posępnych i potępionych.
Szczęście czeka obok na Ciebie.
Tylko je zauważ.
Może siedzi Ci na ramieniu,
gdy myślami gdzieś fruwasz….
...widać, że tego dnia troll bawił się x 2, bo w minutę obskoczył dwie pozycje, gdyż jedna z;
"fatalny Rafał 1 czerwca 2017, 18:06"
była mu mało :-)
no ale niziutkie poczucie własnej wartości w okowach grafomanii, tylko na takie "gesty" może sobie pozwolić