Wszystko zaczynał od Bacha
I innym też tak radził.
Opowiadał nam tak
O przygodach Pszczółki Mai.
Lubił wracać tam, gdzie był
I oglądać z Tobą świat.
By Cię rozbawić,
Wyśpiewał ogórków małosolnych smak.
Czy jest gdzieś obok nas?
Czy może w Chałupach swych ostatnich wakacji?
Znajdziemy Go znowu,
Trochę później, w innej sytuacji.
Teraz na swej trąbce
Graj hejnały herubinom w niebie.
My o Tobie nie zapomnimy
Mistrzu Zbigniewie