wzbił się
opadł kurz na Aleppo
nad pustynią czarniejszy dym
emocje i myśli w synapsach
chciwy system gra pozorów
śmierć najpewniejsza
zimny pot
kilka łez na brudnej koszuli
wzrok wbity mur
gniazd szerszeni
nie dotykaj to pułapka
duch wojny uśpiony
winny odejścia w niepamięć
nie chce zasnąć
na biurku pożółkłe zdjęcia
w szufladach kilka pamiątek
lalka i guziki mamy
w oknie tylko wiatr zapach prochu
w telewizji fotoreportaże
w słowach czułych nadzieja
wiara w lepsze czasy
spełnienia marzeń