Pragnienie Łaknienia
otchłań płynąca czarnym nurtem woła,
stój Ildefonsie, on ucieka już dawno krzyczy
bukietów sto i pięć zniczy !, uśmiecha się gęba
czarny to widok gdy ten włóczęga co raz po szkole się błąka
co to za pajac czarna mogiła, wylęga się znów przysięga.
będę Ci służył mój wielki panie pokaż mi tylko swą siłę
po co przysięgasz gdy nie wiesz nic głupcze ?
odpowiadam dlaczego, skąd pytasz, przecież Cie nie ma
idź precz jam ślepym furiatem, nikt na mnie nie czeka
pytam po wtóre dlaczego ta mowa, gdzie szukasz łaknienia,
droga daleka po co nią idziesz gdy nikt nie czeka.
posłuchaj no głupcze, stań na przepaścią zgiń to wrócisz do żywych
co zrobił pajac, machnął coś ręka drugą trzymając paciorek
skoczył jak zając nie rozumiejąc, kwiaty sam złożył na grobie...
bo mam pewne wątpliwości, chyba, że należy się sugerować nick`iem, co wszystko by wyjaśniało;
"kac
wiek................ 23 lata
skąd................ Kedzierzyn-Koźle"