przypomnij mi
o kwiatach które dla Ciebie zbierałem
gdy wiosna stawała w progu zimy
przypomnij mi
o piosenkach które dla Ciebie pisałem
gdy dłonie i serca splatały się razem
przypomnij mi
o wycieczkach tak krótkich
a tak intensywnych zarazem
przypomnij mi
o zapachu kawy parzonej nad ranem
gdy wiosenne słońce jeszcze smacznie spało
przypomnij mi
o pierwszej wspólnej nocy
nigdy tak pierwszej jak wtedy
przypomnij mi
o widoku tęczy która przebudziła się
gdy staliśmy przemoczeni po letniej ulewie
przypomnij mi
gdy utonę w niepamięci
przypomnij
gdy przyjaciel mój tak głęboko we mnie osadzony
zniszczy wszystkie te piękne wspomnienia
przypomnij
gdy ostatnia zapamiętana chwila będzie teraz
przypomnij
---
2015-09-21 edek j. unicki @czyimiśoczami.pl