nasycić powietrze
przestrzeń niebieską wypełnić nad głową
z tobą
przywitać poranek
dzień poskromić zwyczajną drogą
z tobą
rozgrzeszyć cień
światłem poświęcić gdy inni nie mogą
z tobą
rozebrać biel
wmieszać kolory w mentalność wrogą
z tobą
---
2015-10-14 edek j. unicki @czyimisoczami.pl
Nie powiesz mi chyba, że to jest zgrabne. To takie częstochowskie zaklinanie rzeczywistości.
Pozdrawiam.
Proszę o kontakt:
jasmineali1977@gmail.com