z tobą kolory...

edward jan unicki

nasycić powietrze
przestrzeń niebieską wypełnić nad głową
z tobą

 

przywitać poranek
dzień poskromić zwyczajną drogą
z tobą

 

rozgrzeszyć cień
światłem poświęcić gdy inni nie mogą
z tobą

 

rozebrać biel
wmieszać kolory w mentalność wrogą
z tobą

 

 

---

2015-10-14 edek j. unicki @czyimisoczami.pl

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
edward jan unicki
edward jan unicki
Wiersz · 14 czerwca 2017
anonim
  • Teresa Pawlak
    Gdzie mogę zakupić Pana Wiersze? Panie Mariuszu?
    Proszę o kontakt:
    jasmineali1977@gmail.com

    · Zgłoś · 9 miesięcy temu
  • edward jan unicki
    Ir, nie powiem. nic nie powiem.. ale dziękuję za komentarz, pozdrawiam!

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Ir
    " głową -tobą...drogą - tobą....mogą - tobą...wrogą - tobą"
    Nie powiesz mi chyba, że to jest zgrabne. To takie częstochowskie zaklinanie rzeczywistości.
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • edward jan unicki
    jak na krytykę to mało konstruktywne, rozbuduj proszę. człowiek uczy się przez całe życie, może skorzystam na Twoim wkładzie w komentarz ;)

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mithril
    ...infantylno-pamiętnikowa gadanina

    · Zgłoś · 7 lat temu