zamknięte
burzliwe życie
w kilku słowach na białym papierze
zamknięte w drewnianej skrzyni
modlitwa
płacz
rozczarowanie
był zdrów mógł żyć
taki młody taki Borys Szyc
każdy ma
meldunek w niebie
umiera gwiazda
umiera człowiek
idź zegarze
mistrzu światła
na koniec kwiaty bukszpan
ciepło znicza
modlitwa zamknięta w milczeniu